4 gode tips til dig der skal rejse med børn

Er det tid til første rejse børnene, eller har du været ude at rejse før, men det blev ikke den store succes? Så skal du måske læse med her. For der vil komme nogle tips til dig, der skal rejse med dine børn.

En rejse med børn behøver ikke nødvendigvis at være mere kompliceret, end man gør det til. Der er dog nogle ting, der kan være gode at tænke over, så man får den bedst tænkelige oplevelse for hele familien.

En ferie med børn er nemlig ikke det samme, som når vi tager på ferie os voksne sammen. I hvert fald ikke hvis man vil have, at alle parter får en god tur. Og det skal da helst være en god ferie for alle.

Børn har andre interesser, og de skal underholdes med andre ting. Du får nok ikke de mindste til at ligge og solbade ved poolen hele dagen. Og det er måske heller ikke alle børn, der synes, at en tur rundt på sightseeing er det mest spændende.

Ferien behøver dog heller ikke kun handle om, hvad børnene synes er spændende. Der skal være noget til alle. Så lad os kigge på, hvordan man sørger for den bedst mulige ferie for alle.

Vælg en destination, der er børnevenlig

Først og fremmest så er det en god ide at finde en lokation, der er børnevenlig. En børnevenlig destination kan betyde mange ting, det handler jo i bund og grund om, hvad I godt kan lide at lave sammen som familie, eller hvad børnene underholder sig bedst med. En ferie er dog også en ferie, og skal måske byde på andre oplevelser end hvad børnene er vant.

All inclusive hoteller er som regel meget børnevenlige. Der er naturligvis nogle af dem, der er mere børnevenlige end andre. Det skal man huske at tjekke op på, inden man booker. Ofte vil et all inclusive hotel byde på underholdning til børnene. Og hvis man vælger nogle, der har et stort børnevenligt poolområde, så er der gode muligheder for afslapning til de voksne også.

Som regel er der også mange andre familier med børn disse steder, og børn er heldigvis gode til at finde hinanden på ferie. Så et all inclusive opholdt er aldrig en dårlig ide.

Selve destinationen er heller ikke dårlig at tænke over. Der er flere steder som har familier for øje, og derfor vil mange hoteller have flere ting til børnene disse steder end andre destinationer.

Spanien har mange gode steder at tage hen. Mallorca eller Tenerife er et godt bud, og så er Gran Canaria meget børnevenligt. Der er også flere steder i Grækenland og Italien, som også tager sig godt af familier.

Hvis dig og din familie er mere til atypiske ferier, når man tænker på ferier med børn. Måske kan I lide at vandre eller cykle rundt, så kan man jo vælge nogle steder, som er gode til dette.

Alle de samme destinationer har sikkert muligheder for disse ting, men hvis det er cyklen, så vælg efter et land, der er cykelvenligt. Der er ikke mange lande, der har de samme cykelstier som i Danmark. Derfor vær lidt ekstra opmærksom her.

Andre gode destinationer til lidt atypiske ferier med gode vandreture kan være Frankrig, i Alpe-området, eller Schweiz for den sags skyld.

Tænk over hvad I gerne vil som familie, og så vælg derudfra.

Man mister ikke noget som voksen, hvis man vælger et børnevenligt sted. Børn, der er underholdt, giver nemlig ofte en mere afslappet ferie til de voksne.

Skaf en rejsevenlig klapvogn

En god klapvogn til de små kan være uundværlig. Her er det en god ide at tænke på en klapvogn, der fylder så lidt som muligt, så den er nem at transportere. Der er sikkert meget bagage med, og det hele skal jo gerne kunne være i en lejet bil for eksempel.

Hvis det unge barn er vant til at sove i klapvogn eller barnevogn, så kan man jo altid tage denne med, hvis den er rejsevenlig. De fleste flyselskaber sørger også for, at I kan tage dem gratis med i flyet. Men husk at tjekke op på politiken ved jeres flyselskab, så I ikke får en dårlig overraskelse på rejsedagen.

En rejsevenlig klapvogn er også rigtig god til en bilferie, og her er det måske endnu mere vigtigt, at det er en model, der ikke fylder meget. Dermed er der mere plads i bilen, og den lille tager ikke skade af, at det er en anden klapvogn, som det sover I i en enkelt uge eller to. Hvis den, I allerede har, er for stor en model.

En god bæresele er uundværlig til de små børn

En god bæresele er også uundværlig til de små. Hvis I skal på sightseeing, fordi det er noget I godt kan lide, så kan nogle steder være mindre klapvognsvenlige end andre. Derfor kan det være virkelig rart med en god bæresele, så man ikke skal tænke over at bære barnet rundt hele tiden, hvis det nu bliver træt eller ikke kan gå selv endnu. 

Sørg for massere af underholdning til flyrejsen eller køreturen

Underholdning til børnene under rejsen til destinationen er vigtig. Er det okay, at børnene ser noget på en skærm eller spiller et spil på en iPad eller telefon? Så lad dem endelig gøre dette, så meget de har lyst. Det er trods alt en kortere tidsperiode.

Ellers lær nogle rejselege, I kan lege sammen. Eller tag nogle bøger og lignende med. Det kan også være I har et godt spil, som kan underholde børnene I længere tid af gangen.

Underholdning til rejsen er både for børnene, men også for jer, for børn, der keder sig, er aldrig sjove at rejse med. Det gør nemlig rejsen længere. Det vil det i hvert fald føles som om.


 

Menu
Top