Inspiration til indretning af børneværelset - 7 gode ideer

Soveværelset er både, hvor vi får vores søvn, og hvor vi generelt slapper af, når vi har fri. For både voksne og børn er det derfor vigtigt, at soveværelset er et sted, hvor vi har lyst til være. 
Står du overfor en indretning af børneværelset? Og har du svært ved at finde ud af, hvordan du bedst kaster dig over opgaven? Vi giver dig syv råd, som kan hjælpe dig godt på vej. 

Skab et tema 

Børn er nysgerrige og videbegærlige væsner. Ingen fascination kan matche den, vi i løbet af barndommen føler for dukker, biler, rumskibe eller de mange andre ting, som vi lærer om i vores hverdag. 
Når du begynder at overveje indretningen af børneværelset, kan det derfor være en god idé, at du inkorporerer et tema. Tal med dit barn om, hvad han eller hun godt kunne tænke sig af tapet og sengetøj. Eller overrask barnet ved at indrette på en måde, som du allerede ved vil vække begejstring. 

Brug farver 

I barndommen har fantasien frit løb. De fleste børn elsker at suge til sig af både indtryk og inspiration, og derfor er de hyggeligste børneværelser typisk dem, hvor der er godt knald på farverne. Har dit barn en yndlingsfarve, kan du dekorere sengen med nogle puder i denne farve eller male ét af møblerne i netop denne farve. 

Prioriter opbevaringsplads 

Mange hjem omfatter masser af ting. Og blandt børnenes mest essentielle ting er som regel både tøj, legetøj, bolde, tegneting og alle de tegninger, papkreationer og sløjdprojekter, som børnene løbende får sat sammen. I forbindelse med din indretning af børneværelset bør du derfor prioritere opbevaringsplads. Køb en seng med skuffer under. Hæng nogle hylder på væggene. Og sørg for at skabet både kan rumme beklædningsgenstande og lidt andet af hvert. 

Lav et legeområde 

Leg fylder meget for børn. Og selvom børn kan lege stort set hvor som helst, kan det være fordelagtigt, at du sørger for, at børnene har et dedikeret legeområde på deres værelse. På den måde kan børnene lege, når det passer dem. De får desuden nemmere ved at rydde op efter sig selv, og du slipper dertil for at skulle bekymre dig for meget om at falde over legoklodser og andet småtteri, når du bevæger dig i hjemmets fællesområder. 

Lav et læseområde 

Når vi er børn, er der meget, vi skal lære. Uanset om dine børn er begyndt i skole eller ej, fylder bøger sandsynligvis allerede en del i deres liv. Børneværelset kan derfor med fordel omfatte mindst én lille reol, en god stol og et bord, som barnet kan sidde ved. Og barnet kan både bruge værelsets læseområde til at øve tal og bogstaver og til at tegne, når kreativiteten melder sig. 

Hæng interaktiv vægkunst 

Som andre rum i hjemmet skal børneværelset helst have noget på væggene. Og interaktiv vægkunst har mange fordele, når det hænger på børnenes værelser. Først og fremmest er interaktiv vægkunst stimulerende, og det kan samtidig opfordre børnene til at udfolde sig kreativt og udvikle nogle evner, som de kan nyde godt af resten af livet. 
er eller billeder.
Interaktiv vægkunst har af og til også indbyggede læringsaspekter, som blandt andet kan hjælpe børnene med at blive klogere på tal, bogstaver, farver og former. 
Vægkunst af denne art tilskynder ofte gruppeaktiviteter, som kan fremme både samarbejde og generelt socialt samvær mellem børn.

Børnene kan nemlig arbejde sammen om at udforske dét, der hænger på væggen, lege og udveksle idéer, mens de gør det. 
Tilmed kan interaktiv vægkunst både være beroligende og underholde barnet i de mere kedelige stunder. 

Tænk langsigtet! 

Børn vokser. Og ikke kun i størrelsen. Hvad der virker spændende for barnet, når det lige er fyldt 5 år, virker ofte håbløst tamt, når barnet er 10. Derfor bør du overveje, om du i forbindelse med din indretning af barnets værelse kan tænke langsigtet og indrette, så elementerne ikke går af mode om seks måneder. Dette kan du gøre på flere måder. 
Skal væggene prydes med tapet, bør tapetet ikke være alt for pjattet.

Så risikerer du nemlig, at barnet lige pludselig vokser fra motiverne og ikke længere føler sig tilpas på sit værelse. 
Når du køber barnets første rigtige seng, bør sengen helst ikke være så lille, at barnet ikke længere kan være der efter at være vokset 5 centimeter.

Og dit indkøb af møbler bør også bære præg af din viden om, at barnet hele tiden bliver større og mere modent. Indret værelset med kvalitetsmøbler, som barnet muligvis også kan bruge som teenager eller endda i løbet af voksenlivet. Brandet Audo Copenhagen specialiserer blandt andet i smukke kvalitetslamper, som vil klæde ethvert værelse i langt de fleste hjem. Lamperne vil både pynte på børneværelset og gøre det langt nemmere for børnene at se, hvad de laver, når de giver sig i kast med de mange aktiviteter, der karakteriserer barndommen. 

Menu
Top