Tag på miniferie med børnene - 5 grunde til at hele familien vil elske det

Hverdagen er vigtig for alle familier, og der er bestemt mange gode ting at sige om hverdagens rutiner. Det er der alle de små, skøre øjeblikke sker, men hverdagen kan også være meget travl - nogle gange så travl, at man ikke lige føler, at der altid er tid til at komme i dybden med alle familiemedlemmers liv. Derfor er det også på sin plads, at man en gang imellem sætter tid af i kalenderen til at tage på en skøn miniferie, hvor alle i familien er med. Det vil kun gaven familiens trivsel og sammenhold.

Der er mange skønne måder at tage på miniferie med børn på, og så er der heller ingen tvivl om, at alle i familien vil synes, at det er skønt at være afsted på sådan en lille ferie væk fra hverdagen. Se hvorfor alle i familien vil elske det herunder.

Den travle hverdag giver ikke altid tid til det hele

Som tidligere nævnt er hverdagen og det, der sker i hverdagen, meget vigtigt for alle familier. Det er nemlig det, der fylder mest - nemlig skole, arbejde, venner på besøg, forberedelser af madpakker, hyggelige snakke under aftensmaden, dumme skænderier, tøjvask og mange flere ting, som de fleste familier nok kender til i den hektiske hverdag.

Men selvom mange af familiens store øjeblikke opstår i hverdagen, så er det også nogle gange vigtigt at trække stikket, så man kan nyde hinandens selskab uden alle de praktiske ting, som jo nogle gange kan føles som forstyrrelser. For selvom man ville ønske, at man kunne sidde ved aftensmaden i timevis og snakke, så er der en opvask, der skal klares, lektier, der skal laves og arbejde, der skal forberedes til den næste dag.

Så nogle gange kan man stå med en følelse af, at man ikke altid har tid til de store snakke, som ikke behøver at blive stoppet på grund af noget praktisk.

Kvalitetstid med dem, man elsker allermest

Så lige præcis når man er en børnefamilie, der befinder sig i den travle hverdag, kan det være næsten nødvendigt, at alle i familien trækker stikket og tager på en lille ferie sammen, hvor det slet ikke handler om praktiske ting, men hvor det udelukkende handler om at bruge tid med hinanden.

Når man er afsted på en miniferie, skal der nemlig hverken tænkes på skole, arbejde eller huslige pligter. Det eneste, man skal tænke på, er, hvad det næste måltid skal være og måske hvilket spil, man skal spille som det næste. Det giver altså mulighed for kvalitetstid på en helt anden måde, end man måske er vant til derhjemme, fordi der ikke er noget praktisk, der distraherer.

Derfor vil alle i familien også sætte stor pris på den slags miniferier, fordi man får mulighed for rigtig at være sammen og mærke hinanden. Det gør man selvfølgelig også i hverdagen, men det er bare på en mere intens og bekymringsfri måde, når man er på ferie sammen.

Nye oplevelser sammen

Det giver sig selv, at man på sådan en miniferie, hvor hele familien er med, får en masse dejlig kvalitetstid sammen, men det er faktisk også noget, som grundlæggende styrker sammenholdet i familien, fordi man netop får nogle nye oplevelser sammen.

Nogle gange vil den her miniferie måske bare være en forlænget weekend i et sommerhus, hvor man bare slapper af derhjemme, men det kan også være mange andre ting, som man måske ikke har prøvet før. Det kan eksempelvis være, at man flyver til en storby i et andet land, eller at man får en form for action oplevelse, mens man er afsted.

Alle disse nye oplevelser er i hvert fald fantastiske at opleve sammen som familie, da det giver en masse nye ting, man kan snakke om i fremtiden og have det sjovt med. Man kommer bare endnu tættere på hinanden ved at opleve alle mulige nye ting sammen.

Alle elsker at få fri fra skole og arbejde

Så er det selvfølgelig også værd at nævne, at det nok er de færreste, som direkte skal presses med på sådan en miniferie. For selvom man måske har en sur teenager eller et barn, der hellere vil lege med sine venner, så er det alligevel de færreste børn, unge og voksne, som ikke synes det er skønt med et par fridage fra både skole, arbejde og de sure pligter derhjemme.

Så hvis man nu arrangerer en lille tur, som gør, at man måske får fri både fredag og mandag fra skole, arbejde og den slags, så er det også med stor sandsynlighed alle i familien, som har ekstra stor lyst til at komme med.

For selvom man som tidligere nævnt har nogle børn, der måske ikke altid viser deres glæde for at bruge tid med familien, fordi det måske lige er lidt mere spændende med venner og den slags, så er de for de fleste altid et hit, når man endelig er afsted og lige bliver mindet om, hvor sjovt, hyggeligt og vigtigt det faktisk er at bruge noget ekstra tid sammen med sin familie - tid, der ikke kun indebærer korte snakke over bordet til aftensmad, men hvor man får mulighed for at komme i dybden med alt det, der sker i livet for tiden.

Og det gælder både børn og voksne.

Vælg den rigtige miniferie for familien

Nu kan der altså ikke være nogen tvivl om, at alle i familien med sikkerhed vil synes, at det er et hit at komme afsted på en miniferien, hvor hele familien er med. Så er der faktisk ikke andet tilbage end at finde den helt rette måde at være afsted på. For mange familier skal der ikke mere til end bare at leje et sommerhus eller feriehus, hvor der måske er pool eller lignende.

Det vigtigste er egentlig bare, at man vælger en måde at være afsted på, hvor alle er tilfredse og føler, at der er noget for dem. Men i de fleste familier vil det faktisk være nok, at alle bare er samlet, og så skal man nok finde på noget at lave og hygge sig med.

Menu
Top